FOTÓS KÉPZÉS

Konzultáció

Aki fényképezőgépet birtokol, lehetőséget birtokol! Lehetőséget a fotográfia, egy izgalmas, új világ felfedezésére.

Végre megvan a fényképezőgéped, vagy vásárlás előtt állsz? Hogyan tovább? Átlendítünk a kezdeti bizonytalanságokon és évtizedes szakmai tapasztalattal válaszolunk a felmerülő kérdéseidre.

Vezető fotósunk Bakator Péter fotográfus, fotóművész. A konzultáció személyesen és online is történhet. Időtartama 30 perc.
Egyeztessünk időpontot!

Magánóra

„Nem lehet megtanítani a fotográfiát. A fotográfia nyelvén való önkifejezésben lehet utat mutatni, de beszélned rajta Neked kell.”

Azoknak szól, akik szeretnék megérteni a fotográfia elméletét és készségszinten elsajátítani gyakorlatát, személye szabottan. Így az oktatás a Te ritmusodban zajlik.
Vezető fotósunk Bakator Péter fotográfus, fotóművész. A konzultáció személyesen és online is történhet.
Egyeztessünk időpontot!

Csoportos képzés

“A tradicionális fotográfiai érték a technika folyamatos és egyre gyorsuló változása ellenére megőrizendő. Sőt, a vizualitás nyelven való kommunikációt a képalkotó eljárások fejlődése csak segíti, színesíti. A fotográfus feladata, továbbra is az maradt, hogy a fotográfia nyelvi eszközeivel kommunikáljon.

Alap összefüggések csoport
Azoknak a kezdőknek ajánljuk akik a hétköznapokban szeretnének tudatosan, szebb fotókat készíteni.

Témakörök:
A fotográfia elmélete, alapfogalmai / A fényképezőgép alap felépítése, kezelése, alapbeállításai / Automata, félautomata, manuális beállítások / A mélységélesség / Komponálási alapok / A fény tulajdonságai / Mitől jó egy fotó?

Hossza: 5 óra


Átfogó tudás csoport
Azoknak ajánljuk akik már elvégezték az “Alap összefüggések” oktatást így a legalapvetőbb fogalmakkal tisztában vannak, értik azokat és szeretnének elmélyíteni fotográfiai tudásukat. Céljuk, hogy szakmailag felkészült alkalmazott fotográfusok vagy tudatosan önkifejező fotóművészek legyenek.

Témakörök:
Fotográfiai értékrendek / Fotográfiai értékrendek / Mit, hogyan, miért módszer / A fényképezőgép típusok, felépítésük, működésük / A fény útja / Expozíció szentháromság (rekesz, záridő, ISO) és tulajdonságaik / Fényképező módok automatától a teljes manualitásig / Dinamikatartomány / Expozíció kompenzáció / Fénymérés / Élességállítás / Mélységélesség / Színhőmérséklet / Fehéregyensúly / Kompozíció / Képfájl formátumok / A hisztogram használata / A fény tulajdonságai / Objektív típusok, tulajdonságuk / Szűrők / Vakuhasználat / Állványhasználat

Hossza: 2×8 óra.


Részletek szépsége csoport

Elmélyülés speciális fotográfiai szakterületekben.
Tanfolyamainkért látogass el Fotós workshopok oldalunkra vagy kövesd facebook oldalunkat.