Generáció kommunikáció

Miért nem tudnak a különböző generációk könnyedén kommunikálni egymással?
A válasz nem csak generációkról, hanem életkori szakaszokról és szerepekről is szól.
Segítünk!

GENERÁCIÓ
a “normális” meghatározója

Veteránok (1945 előtt születtek) 
nyugalom, béke, családi harmónia vágya
Baby Boomers (1946-1964 között születek)
hierarchia határozza meg a működési elveket
X generáció (1965-1980 között születettek)

nyelvtudás, gyakorlati hozzáállás, korlátlan munkaidő
Y generáció (1981-1996 között születettek)

fogyasztói társadalom gyermekei
Z generáció (1997-2009 után születettek)

beleszülettek az online világba
Alfa generáció (2010 után születettek)

okos eszközök az ő logikájuk szerint

ÉLETKORI SZAKASZOK
Bezzeg az én időmben…

Újszülött első 4 hét | Csecsemő az első fogzás kezdetéig | Kisgyermek második fogzás kezdetéig | Gyermek 12 éves korig | Serdülő a nemi érés befejeztéig | Ifjú a növekedés megszűntéig | Felnőtt az öregedés első jeleiig | Öreg 60 éves korig
| Agg 65 éves kortól

SZEREPEK
Amíg az én kenyerem eszed…

Család fenntartó, eltartott, gyermek, apa, anya, nagymama, nagypapa, unoka…

AMIBEN SEGÍTENI TUDUNK

CÉG UTÓDLÁS, GENERÁCIÓVÁLTÁS
A hatalom elengedése, átadása, átvétele.

Érdemes már jóval azelőtt foglalkozni a gondolattal, mielőtt aktuálissá válik. A hatalomhoz való túlzott ragaszkodás a generációváltások legnagyobb buktatója. A hatalom elengedése komoly feladat, pláne férfiaknál, akik társadalmi potenciáljukat rendszerint szakmai-gazdasági potenciáljukkal azonosítják. Esetleg egy élet munkáját kell kiadni kezükből.
Ilyenkor elengedhetetlen a helyes felismerésekig, szemléletformálódásig eljutni az átadónak valamint nyitni mindkét félnek a szükséges kommunikáció felé.

Gaia Harmony Generáció kommunikáció
Támogatjuk az idősebb átadó korosztályt és a fiatalabb átvevőt a kommunikációban a felmerülő egyedi nézeteltérések tisztázásában, legyen az személyes, értékrendi, szemléletbeli vagy bármilyen feszültséget generáló egyéb konfliktusforrás.

TÖBB GENERÁCIÓ EGY MUNKAHELYEN
Együttműködés a cég érdekében

Ma már nem ritka, hogy egyszerre 2-3 generáció dolgozzon együtt. Ez számos előnnyel ugyanakkor hátránnyal is jár mind a munkaadó mind a munkavállaló szempontjából. Fontos együttműködni. Rugalmasság, tisztelet, alázat, nyitottság. De hogyan?
Rengeteg mindentől függ. A többgenerációs munkahelyen fontos a vezetők személyisége, munkavállalók létszáma, betöltendő pozíciók szintje a munkahelyi hierarchiában, munkaidő és munkavégzési hely rugalmassága…

Gaia Harmony Generáció kommunikáció
Elsősorban segítünk kommunikálni és hidat képezni a generációk között. Többgenerációs munkahelyen jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a konfliktusokra és azok megakadályozására, eltérő munkamorál és értékrend kezelésére és az eltérő kommunikációs módokra.

CSALÁDON BELÜLI KOMMUNIKÁCIÓ
Bízni a nevelésben

Könnyen előfordulhat, hogy a gyermek csak akkor kíváncsi Anya vagy Apa véleményére, ha az egybeesik az övével. Ha neki egyáltalán van konkrét véleménye és nem minden szava kizárólag kritika. Sokszor szívesebben hallgat barátaira, edzőjére, munkatársára vagy akár a sarki zöldségesre is mint a szüleire. Vagyis bárkire a szülein kívül.

Gaia Harmony Generáció kommunikáció
Elsősorban kommunikálni segítünk. Mivel a szüleire nem hallgat a gyermek, de másra talán igen ez pont kapóra jön nekünk. Másrészt a szülő érzelmileg érintetten, saját, régi tapasztalatai szemszögéből segítene. Így meg sem hallja, esetleg nem is érti gyermeke új generációs érveit. Szóval mindkét oldalon elfér a támogatás.