GYERMEKJÓGA

A gyermekjóga egy csoda! Észrevétlenül tanít, fejleszt, szórakoztat, nyugtat és harmóniát ad. Harmóniába kerülünk önmagunkkal, családunkkal, közvetlen környezetünkkel és a világgal. Minden óra középpontjában egy szankalpa áll, amely egy pozitív tartalmú elhatározás, fogadalom. Pl. „Segíteni jó! Pihenni Jó!” . Gyermekeiteket az órákon a jókedv és a vidámság mellett, szeretetteljes, elfogadó, türelemmel teli légkör veszi körül. Ebben a biztonságot adó közegben a gyermekek hamar feloldódnak és könnyedén ismerkednek meg a jóga világával. Bízunk benne, hogy hamarosan személyesen is találkozunk!

Mit hozz magaddal a jógaórákra?
A legfontosabb Te vagy! Innivaló, kényelmes ruha, cipőre nincs szükség, mezítláb mozgunk. Ha szeretnéd, hozhatod a saját matracodat.

Ovis jóga

(3-6 éveseknek, 45 perc)
Az ovi jóga középpontjában a mozgás és a játékosság áll. Kielégíti a gyermekek mozgásigényét, ugyanakkor a relaxációval és a meditációt előkészítő gyakorlatokkal segít az elcsendesedésben. Minden óra keretét egy mese alkotja, amely támogatja a gyermekek értékrendjének a kialakulását, fantáziájuk kibontakozását. Az órák alkalmával kiemelt figyelmet kapnak a nagymozgások, a gerinc-, lúdtalp prevenció, a helyes testtartás. Inger éri a taktilis (bőrérzékelés), a proprioceptív (érzékelő központ) és a vesztibuláris (egyensúlyközpont) rendszerét.

A foglalkozások felépítése, melyet átszőnek a mesék, mondókák, énekek:

  • Elhelyezkedés, köszöntés, bemelegítés
  • Nyújtó, hajlító gyakorlatok, helyes testtartást elősegítő gyakorlatok
  • Sorozatok, nagymozgások, gurulások, forgások
  • Végtagszétválasztó, keresztező gyakorlatok
  • Idegrendszer érést elősegítő gyakorlatok
  • Relaxáció, légző gyakorlatok
  • Koncentráció,-figyelem összpontosító gyakorlatok
  • Nagymozgásos játékok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok
  • Jutalmazás (pl.:matrica, szőlőcukor, mazsola)
Suli jóga

(7-12 éves éveseknek, 45 perc)
Elsődleges cél a gerinc prevenciója, a figyelem fejlesztése, a tudatosítás. Minden testtartásban figyelünk a pontosságra, a jógagyakorlatok helyes kivitelezésére, ezáltal a gyerekek megtapasztalják saját testüket, kialakul testtudatuk. A gyermekjóga gyakorlatai segítik iskolai életüknek kiegyensúlyozott megélését. A mozgásfejlesztés itt is beépül az órákba, sok dinamikus, páros és csoportos jógaelemet használunk, hogy megtapasztalják az egymáshoz kapcsolódás élményét.

Tini jóga

(12-18 éveseknek, 60 perc)
A kamaszkorra jellemző érzelmek heves viharát segíti lecsendesíteni. Az órák alkalmával nagy figyelmet fordítunk a gerincprevencióra, a helyes testtartásra, a gyakorlatok pontos kivitelezésére. Ezen az órán nem csak a test, hanem a lélek is szárnyal, hiszen a jóga megtanítja őket érzelmeik kezelésére, félelmeik, szorongásaik oldására. Számos páros és csoportos jógaelemet használunk, hogy megtapasztalják az egymáshoz kapcsolódás élményét, fejlesztve érzelmi intelligenciájukat. A meditációk pedig a belső egyensúly megtalálásában segítenek.

A foglalkozást tartja:
Bakatorné Bencsik Erika

Sziasztok! Erika vagyok, gyermek, nő, feleség, anya.

Képesítéseim:
Női jóga oktató, Kismama és baba-mama, Jógaoktató, Szétnyílt hasizom regeneráló tréner, Szülésfelkészítő, szüléskísérő és gyermekágyas dúla, Női körvezető, Szülésre bocsátó szertartás vezető, Ayurvédikus babamasszázs oktató, Gyermekjóga oktató, Jelnyelvi tolmács, Baba-és gyermekjelnyelvi oktató, Csoportos fitness instruktor.