Tudatos Önismeret

Szeretnél boldogan élni? Tudatosan változni, fejlődni? Esetleg nem tudod merre indulj? Segítek!

Néha úgy tűnik az életed egy labirintus, melyben a választások végtelen lehetősége rejlik? Nem csoda, hogy elveszettnek érzed magad. Az élet folyamatos változás. Életvezetési beszélgetés közben segítek, hogy tisztán láss és ne csak a labirintus falait vedd észre, hanem a saját lehetőségeidet, saját utadat is felfedezd. Keressük meg együtt az utad, ha gyakran úgy érzed, hogy többre vágysz az élettől, de még nem tudod mi az és hogyan érd el vagy megakadtál egy ponton.
Nézzünk szembe együtt a kihívásokkal! Keressük meg együtt, hol tartasz most, és hová szeretnél eljutni, mik az erősségeid, a hivatásod!

A tudatos önismereti beszélgetésünk nem irányít. Elfogad, osztatlan figyelemmel támogat. Nem én hozok meg döntéseket helyetted, hanem ott vagyok, hogy támogassalak téged abban, hogy meghozd a saját, belső megérzéseiden és bölcsességeden alapuló helyes döntéseidet. Ha a kérdéseidre válaszokat keresel, akkor abban segítelek, hogy azokat saját magad találd meg. A saját utadat, a saját tempódban.

Elfogadás, megértés, támogatás:
Szükséged van együttérző meghallgatásra, lelki támogatásra, lendületre, bátorításra, ahol lehetőséged van önfeltárásra, őszinte kitárulkozásra és ítélkezés, megszégyenítés nélkül beszélhetsz a személyes problémáidról, érzéseidről.

Másik szempont:
Felismerések együtt. Az őszinte beszélgetésünk során kibogozzuk, hogy tulajdonképpen mi, miért történik veled. Így közöttünk megmutatkozhat az igazság.

Önismeret, tudatosság:
Az életed élni és nem túlélni kell. Személyes, szép, tartalmas és boldog pedig úgy lehet, ha tudatos és jelen vagy.

AMIKRŐL ÉRDEMES BESZÉLNÜNK

Pár kapcsolat – párkapcsolat
Önismeret, ismerkedés, őszinteség.

Miért érzed úgy, hogy magányos vagy? Hogyan találj őszinte, hasonló értékrendű társra? Milyen képességek fejlesztése szükséges párkapcsolathoz: kommunikáció, általános intelligencia, érzelmi Intelligencia, pénzügyi intelligencia,…? Kit szeretnél te igazán? Létezik egyáltalán? Mit szeretnél igazán? Házasság, gyermekvállalás, családdá válás? Hogyan beszéljünk gondolatainkról, érzéseinkről, és mikor?
Rengeteg kérdés, amire nem is olyan egyszerű megtalálni a választ. A legfontosabb az önismeret.

Emberi kapcsolatok, azaz életminőség
Akikkel mindenképpen jóban kell lenned:
Apa, anya, testvér, barát, szerelem

Emberi kapcsolatok, elfogadás. Mindenki a saját fejlődési szintjén tapasztalatainak megfelelően él, cselekszik, gondolkodik, dönt. Az anya, apa elfogadása, feléjük a hála érzése meghatározóan fontos egy ember életében. Ha ezt az elfogadást nem teszi meg – elsősorban önmagáért -, akkor a gyökereit tagadja meg.
Persze életünkben nem csak a szülők elfogadása fontos. Nagyszülők, testvérek, párkapcsolat, gyerekek, barátok, szomszédok, munkatársak és még számtalan ember a környezetünkben. Velük jóban lenni, tehát elfogadni őket az egyik legjobb befektetés az életminőségünk javítása érdekében.
Senki sem egyenlő veled, de mindenki egyenrangú.

Célok nélkül nem tudhatod, hogy a saját utadon haladsz-e.
“Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” (Seneca)

Érezted már, hogy már megint elmúlt egy hónap vagy egy év is, és mégsem történt veled semmi érdemleges? Benne vagy a napi mókuskerékben munka, pihenés, evés, alvás,… de ezen kívül nem tettél semmi szerinted értelmeset, semmi olyat, ami változást hozott volna az életedbe!

  • Ha nincsenek konkrét céljaid, akkor Te sem látod át, mit kellene tenned azok eléréséhez ma, holnap.
  • Ha a konkrét céljaid nincsenek kitűzve a jövődbe, akkor a vágyak csak lebegnek.
  • Célok nélkül nincs teremtő motivációd, ami elindítana a cselekvés útján.
  • A célok aktivizálják a tudatalattidat, a belső figyelmet, hogy segítsen a megvalósításában.

Olyan ez, mint amikor beszállsz a taxiba, de a sofőrnek nem mondod meg, hogy hova menjen. Ha el is indul az autó kicsi az esély, hogy a célod felé visz. Ahhoz, hogy a neked megfelelő irányba induljon, meg kell határoznod a célt és meg is kell tudnod fogalmazni! Ha nincs célunk, nincs feladatunk, nincsenek terveink, akkor ellaposodik az életünk.

Hivatás vagy állás?
Állni vagy haladni életutadon

Hivatás: Ami hív téged. Átvitt értelemben, életcél, amely életed vezérfonala, tevékenységeid legfőbb értelme.
Állás: Nos, mit is mondhatnánk az állás az állás.

Döntsd el mi fontos az életedben, miből, hol, hogyan szeretnél élni. Pár egyszerű, de korántsem egyszerűen megválaszolható kérdéssel hamar eljuthatunk a saját céljaidhoz.
És aztán hajrá! Ha szükséges szintén segítséggel.

Nehézségek ellenére, kitartani.
“Békés tenger nem nevel rátermett tengerészt.”

Ha azt gondolod: Abból úgy sem lehet megélni amivel foglalkozni szeretnél, akkor úgy is lesz. Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.
Motivációként álljon itt Magyarország független órakészítő mestere Becsei Áron ( www.bexei.hu ), Manna natúr kozmetikumok ( www.manna.hu ) története.

Saját igények!
Ismerd meg világod, vállald és éld a saját életed.

Valós vagy vélt igényeid elválasztása sokszor nem is olyan egyszerű feladat. Meg kell tudni különböztetni azokat az igényeket, amit a szüleid, párkapcsolataid, média, társadalmi elvárások alapján érzel magadénak és azokat amik valóban a tieid.

Meditáció
Megtalálni azt, ami közben megszűnik a külvilág.

Meditáció (elmélyedés) nélkül igen nehéz az önismeret! Meditálni a mai világban, hogyan? Találnod kell egy olyan elfoglaltságot, amely közben számodra megszűnik a külvilág.

Az elakadást, problémát nem lehet megoldani ugyanazon a gondolkodási szinten, ahol létrejött. Ahhoz, hogy újabb felismerésekhez juss, nézőpontot kell váltanod! Ki kell tudnod iktatni, ha kezdetben csak egy kis időre is a külső zavaró tényezőket. Hazugságaink és apró csúsztatásaink annyira megszokottá tudnak válni az évek során, hogy éber tudatállapotban szinte észre sem lehet venni őket.
Ez segítség nélkül nem egyszerű!

Meditációban közelebb vagy a lelked tiszta mélységéhez és távolabb a felszíni ego becsapásától, ezért őszintébb, igazabb válaszokat tudsz találni.
Ha eddig csak éber tudatállapotban végeztél önismereti munkát, akkor itt az ideje, hogy elkezdd a valódi mély önmegismerést a befelé figyelés és elmélyedés útján!

Ego mellett meghallani lelked hangját.
„Az ego és a tudás fordítottan arányosak.Minél több a tudás, annál kevesebb az ego.Minél kevesebb a tudás, annál több az ego.”(Albert Einstein)

Mi is az ego? Felháborodás, kritizálás, ítélkezés, panaszkodás, megsértődés. Az ego az tudattalanság, ismeretek hiánya. Az ego a minden tettet érzelem alapon irányító. Mint a félelem, hogy senkik vagyunk, hogy nem létezünk, nem számítunk, félelem a haláltól, elmúlástól. Az ego egy felügyelet nélkül hagyott agy, elme és tudatosság. Áldozatként érezni magunk az ego egyik nagy taktikája. Amikor kritizálnak, hibáztatnak, szidnak valamiért, akkor az ego az, ami rögtön reagálna, védené magát. Az ego a tapasztalatok által programozott reakciógép, mely az adott ingerre, külső hatásra egy betanult, gondolkodás nélküli – reflexszerű – választ ad.

Előbbiek ellenére az egora szükség van. Ő vigyáz a fizikai testünkre. Etet, itat, ha szükséges menekülésre késztet. Ő a mi túlélő reakciókészletünk.
Bár szükségszerűen létezik, nem veheti át az életünk minden területén a teljes irányítást. Ha ez megtörténik az nem az ego hibája, az a mi éberségünk hiánya.

Az első, és talán legfontosabb, amikor az ember rádöbben, hogy van egoja. Ahhoz az érzéshez hasonlít, amikor a gyerek elsőnek megpillantja képmását a tükörben. Ezzel el is értünk ennek az egésznek a lényegéhez: A tudatossághoz. Mert a tudatosság az ego leghumánusabb ellenszere. Nem küzd, nem harcol, nem birkózik vele. Figyeli.

Pénzügyi ismeretek, tudatosság
Életünk során nagyon sok hosszútávú döntésünk kapcsolódik a pénzhez.

Alapvető jelentőségű, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzünk pénzügyi téren. Egy-két rossz pénzügyi döntéssel ugyanis nem csak saját magunkat, de akár családunk tagjait is nehéz helyzetbe hozhatjuk.

Isten, Szakralitás, Vallás, Hit
Zuhanó repülőn nincsennek ateisták.

Isten, szakralitás, vallás, hit, természetfeletti, gyökereink, élet értelme, halál, túlvilág, szellemvilág, lélekvándorlás, asztrológia,…

Életvezetés módja: Egyéni, Csoportos
Életvezetés helye: Budapest és vonzáskörzetében bérelhető teremben / online-videochat, külső helyszín, sétáló mentorálás.
Konzultáció: Térítésmentes, tájékozódó jellegű beszélgetés ülések előtt, melynek célja a lehetőségek tisztázása és egymás megismerése. A konzultáció hossza ~10 perc, helyszíne online-videochat vagy személyesen Dunakeszin.