VÁLLALKOZÁS

Flow-elmélet alapú munkahely

Flow elmélet bevezetés,  harmonikus munkahelyi légkör fejlesztés!
A munkahelyi harmónia elsősegíti, hogy a munkavállalók hatékonyabban tudjanak dolgozni, ezért érdemes törekedni rá. Mivel a munkavégzést támogatja, így a kedvező munkalégkör minden vállalkozás számára elengedhetetlen. Ez teljes mértékben meghatározza a vállalat termelékenységét, megítélését, így mind a munkatársak, mind a vállalat számára kiemelten fontos, hogy a jó munkahelyi légkör és a „flow”-ban való munkavégzés kialakulhasson. Flow-elmélet alapú munkahely hatékony, hiszen Igazán jól csak elmélyülten lehet dolgozni.

“Az első generáció felépíti, a második fenntartja, a harmadik feléli” – Thomas Mann –

Utódlásmenedzsment érzelmi befolyásoltság mentesen, objektíven elsősorban a cég jövőjét figyelembe véve!
Háromból egy családi vállalkozás éli meg a második generációt, az utódlás halogatása biztosan kudarchoz vezet. A generációváltás, utódlás az egyik legfontosabb feladat egy vállalkozás életében.

Az IDEÁLIS munkavállaló legyen, …

Cégvezetői hozzáállás, munkahelyi légkör fejlesztés!
Az ideális munkavállaló minden szakterületen az, aki legalább: megfelelő képzettséggel, munkahelyi tapasztalattal és a munkaadója iránti elkötelezettséggel rendelkezik. Persze az is fontos, hogy legyen benne HAJTÓERŐ, BÁTORSÁG, legyen a vállalati CÉLOK IRÁNT ELKÖTELEZETT, rendelkezzen TUDÁSSAL, amit folyamatosan fejleszt, persze legyen BECSÜLETES, és OPTIMISTA, LELKES, legyen jó a KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGE és legyen, legyen, legyen…
A jó hír az, hogy az általunk áhított alkalmazott létezik. Ahol egy ilyen munkavállalói attitűd ki tud alakulni – hiszen az áhított képességekből sok kialakul egy munkavállalóban és nem veleszületett – az nagyon tudatos cégvezetés eredménye.

Vonzó munkahely, a kezdetektől

Hiteles cégkommunikáció egészen az álláshirdetésektől!
Amit nyújtunk neked: Jogtisztán bejelentett bér, fizetett túlóra, szabadság kiadása, …
Nem szerencsés a munka törvénykönyvi kötelezettség betartását, kiemelt előnyként feltüntetni. Fontos, hogy egy értékes munkavállaló szemében álláshirdetésünk ne tömegbe simuló érdektelen, vagy egyszerű „munkaerőpiac szonda” hatású legyen.

Elfeledett élethelyzet: Fizetésből élni

Lehetőségeit kihasználni képes cégvezető képzés!
Minden vállalkozó álma:
Alacsony fluktuáció, vállalati lojalitás, dolgozni akarás.
De vajon elégséges-e, ha az álláshirdetésbe a “dolgozni akarót keresek” vagy a “fejlődési lehetőség” varázsszavak bekerülnek? Mit tehet egy cégvezető az áhított munkavállaló megtalálásáért, megtartásáért?

A munkaeszköz nem juttatás!

Béren kívüli juttatások, melyekre számtalan lehetőségünk van!
Milyen béren kívüli juttatásokat kínálhatunk a munkavállalóknak, amivel cégünk kitűnik a többi munkalehetősége közül? Ha a felsorolásban csupán hasonlóak szerepelnek:
munkaruha, céges mobiltelefon, szakmai tréningek, céges autó, …
nem sok mindenünk marad, ami hozzánk csábítja, vagy később köti őt.

Nem csak a munkavállalónak kell odafigyelnie mit mond állásinterjún!

A vállalkozásunk vonzóvá tétele a jelentkezők számára és a munkavállalók megtartása tanulható!
Hogyan viselkedjen a munkáltató az állásinterjún? A tulajdonos „vezető” pozícióban van ugyan, mégis meghatározó, hogy mit kommunikál cége helyzetéről az éppen érdeklődő munkavállaló felé.

Felkészülni állásinterjúra. Cégvezetőként!

A munkavállalók megtartása és vállalkozásunk vonzóvá tétele a jelentkezők számára!
Hosszú távon gondolkodva, fontos kérdés állásinterjún:
„Ön hogyan látja magát 5 év múlva?”
Ha azonban megfordul a kérdés?!

Munkaerő vagy bérhiány?

Munkaerőtoborzás, realizáció!
A munkaüggyel megbízott alkalmazott, anyagi függősége okán sokszor azt hajtogatja, amit a tulajdonos hallani szeretne. A vak helyeslés még sohasem oldott meg feladatokat egy cégben. Évente több ezer magyar vállalat megy csődbe vagy jut el a működésképtelenségig. Habár a cégek életét sokszor a munkaerőpiaci helyzet sem teszi könnyűvé, a megszűnések mögött gyakran a tulajdonos hibás döntései állnak.

Aki nem ért a számítógéphez a XXI. században, analfabétának számít

Informatikai lehetőségek, vállalatirányítás, kompetencia és viszonyfejlesztés!
Az informatika nem maradhat csak a fiatal vállalkozások kiváltsága, nagyon fontos, hogy a kis- és középvállalkozások idősödő vezetői is megértsék, miért van szükségük a digitális világ nyújtotta lehetőségek kiaknázásra. Létfontosságú, hogy az informatikai tudás a vállalkozói szférában minél inkább jelen legyen, hiszen a gyors kommunikáció, határok lebontása az informatika világában érhető el a legkönnyebben. Egyre hátrányosabb helyzetbe kerülnek azok a cégek ahol nem használják tudatosan az infokommunikációs eszközöket, vagy az idősebb cégvezetők, tulajdonosok hiányos információkkal rendelkeznek. Ezzel gátolják cégük versenyképességét, fejlődését.

„Ez nem munkahely, inkább család!”

Vonzó munkahelyi légkört, élhető bér, stabilitásteremtés!
Számtalan kritériuma van, hogy az új munkavállaló számára ez a kijelentés valóban hiteles legyen.

Utódlás, flow elmélet bevezetés,  harmonikus munkahelyi légkör fejlesztés!

Vállalkozás harmónia mentor: Bakator Péter
Konzultáció ára: 5.000Ft
Vállalkozás harmónia mentorálás: 10.000Ft/óra, minden további megkezdett félóra 5.000Ft.
Egyeztessünk időpontot!